Managed Cloud, SmartWoo

ja muita uudistuksia palveluissamme

1.10.2021

Hostaan Oy:n palveluvalikoima uudistuu ja esittelemme uusina tuotteina Managed Cloud -pilvipalvelimet sekä ylläpidettyn WooCommerce-verkkokauppa-alustan, SmartWoo:n. Myös muut palvelumme uudistuivat merkittävisti paremmiksi.

 

Managed Cloud - aivan oma pilvipalvelin

 

Uusi Hostaanin Managed Cloud on dedikoitu, pilvipohjainen High Availability -tekniikkaamme hyödyntävä palvelinalusta, jonka kaikki resurssit on varattu ainoastaan asiakkaalle itselleen. Jaetuista webhotellipalveluista poiketen, samalla palvelimella olevat muut sivustot eivät voi missään tilanteessa hidastaa oman sivustosi toimintaa ja palvelimella voi käyttää rajattomasti sen kaikkia resursseja.

 

Tuote sopii esimerkiksi suuremmille WordPress-sivustoille tai WooCommerce-verkkokaupoille, joiden levytilan tarve tai liikennemäärä on iso, sähköpostipalvelimeksi satojen sähköpostilaatikoiden tarpeeseen tai esimerkiksi digitoimistolle, jolla on useita satoja asiakkaidensa verkkotunnuksia, sivustoja ja sähköposteja hoidettavanaan. Suuremmat Managed Cloud -palvelinratkaisut sopivat myös esimerkiksi tilanteisiin, jossa sivustoon kohdistuu massiivisia kävijäpiikkejä esimerkiksi televisiomainos- tai some-kampanjoiden seurauksena.

 

Managed Cloud on täysin ylläpidetty, jatkuvasti valvottu, Hostaanin ylivertaisella tekniikalla ja suojausjärjestelmillä toteutettu ja helposti yhdellä kuukausimaksulla käyttöön saatavissa oleva kokonaisuus, johon voit tutustua sivuiltamme täältä: https://hostaan.fi/cloud/

 

Vanhoille asiakkaillemme tarjoamme maksuttoman WordPress-sivuston tai WooCommerce-verkkokaupan siirron Managed Cloud-ympäristöön.

 

SmartWoo - ylläpidetty WooCommerce

 

Toisena merkittävänä uutuustuotteena lanseerasimme SmartWoo-webhotellit. Nämä ovat jaettua pilvipohjaista High Availability -palvelinalustaamme hyödyntäviä, varmatoimiseen ja nopeaan WooCommerce-verkkokauppojen hostaukseen tarkoitettuja tuotteita, joissa myös levytilaa ja liikennöintiä on verkkokauppiaiden tarpeet huomioiden reilumpi määrä. Palveluissa WordPressin ja WooCommerce tarjotaan valmiiksi esiasennettuna ja ylläpidettynä Smart Updates -tekniikallamme. Lisäksi SmartWoo-webhotelleihin saa ilman eri maksua verkkokaupan toimintaa entisestäänkin nopeuttavan Speed Kit -lisäosan, joka hyödyntää Fastlyn maailmanlaajuista CDN-verkkoa ja optimoi kuvat ja sivusisällön automaattisesti lennosta.

 

Voit tutustua SmartWoo-tuotteisiin tarkemmin sivuiltamme täältä: https://www.hostaan.fi/yllapidetty-woocommerce/

 

Muita uudistuksia palveluissamme

 

Hostaan kehittää jatkuvasti tuotteitaan palvelemaan paremmin asiakkaidensa tarpeita. Esimerkiksi verkkotunnuksen rekisteröinnin yhteydessä vaadittavat pakolliset nimipalvelut on koettu hankaliksi erityisesti tilanteessa, jossa rekisteröidään ainoastaan verkkotunnus parkkiin. Tämän ongelman ratkaisemiseksi suunnittelimme uuden Park 1 GB -palvelun, jonka saa kauttamme jatkossa ilman eri maksua kunhan domainin rekisteröi meiltä tai siirtää meille. Palvelu sopii ensisijaisesti domainparkiksi tai staattisille html-sivuille.

 

Toisena puutteena asiakkaidemme palautteissa sähköpostilaatikoidemme 512 MB vakiokoko on koettu riittämättömäksi, joten päätimme uudistaa kaikkia tuotteitamme laajemminkin tämä muutos edellä ja jatkossa kaikissa webhotelleissamme (pl. Park 1 GB) on vakiona 1 GB kokoiset sähköpostilaatikot. Kokoa saa myös kasvatettua jatkossa siten, että kaikkien samaan webhotelliin kuuluvien laatikoiden kokoa voi nostaa 2 GB, 3 GB, 5 GB tai jopa 10 GB kokoiseksi erillisen lisäpalvelun avulla. (Meillä on myöhemmin tulossa valikoimiimme myös Google Workspace ja Microsoft 365 -tuotteet, mutta tähän uudistukseen valitettavasti näitä tuotteita emme saaneet vielä mahdutettua).

 

Suuremmat sähköpostilaatikot vaativat enemmän tilaa mahtuakseen webhotelleille varattuun tilamäärään, joten tästä syystä olemme uudistaneet myös kaikkien webhotellipakettiemme tilarajoja suuremmiksi. Samassa yhteydessä uudistuksessa on tarkasteltu myös webhotellien liikennöintimäärää ja osassa paketteja mahdollisuuksien mukaan myös sähköpostilaatikoiden määrää sellaiseksi, että ne hyödyntävät lisääntyneen tilan järkevällä tavalla. Uudistuneisiin tuotteisiin voi tutustua suoraan sivuiltamme kunkin tuotekategorian alta.

 

Muutoksia hinnoittelussamme

 

Valitettavasti mainittuja muutoksia ei voida tarjota kokonaisuudessaan muuttamatta myös hinnoitteluamme. Käyttämämme erittäin luotettava UpCloudin High Availability -pilvialusta ja erityisesti UpCloudin MaxIOPs-levytila on erittäin nopeaa mutta samalla kallista. Lisäksi palveluiden tuottamiseen liittyvät kustannuspaineet näkyvät mm. henkilöstökuluina ja jotta voisimme tarjota ensiluokkaista asiakaspalveluamme myös jatkossa yhtä korkealaatuisena, joudumme uuden palvelinkapasiteetin lisäämisen lisäksi palkkaamaan myös lisää työntekijöitä vuoden 2022 kuluessa.

 

Lisäksi Hostaanin tavoitteena on aloittaa kansainvälistyminen vuoden 2022 kuluessa. Tästä johtuen siirrymme ilmoittamaan hintamme jatkossa arvonlisäverottomina, koska arvonlisävero lasketaan hinnan päälle jatkossa tilaajan ostomaan perusteella. Tämän lisäksi tällöin reilu hintojen vertailu on helpompaa, koska myös kotimaiset pääkilpailijamme ilmoittavat hinnat jo nyt verottomina. Lisäksi yrityksille, joita asiakkaamme ovat nykyisin valtaosin, arvonlisävero on verovähennyskelpoinen läpivientierä.

 

Muutoksista huolimatta pyrimme pitämään hintamme erittäin kilpailukykyisinä ja pääkilpailijoitamme edullisempana myös jatkossa. Esimerkiksi WP-webhotellien hinnat alkaen lähtötaso on jatkossakin vain 4,98€/kk (alv 0%) ja Park 1 GB -palvelun meiltä saa domainin rekisteröinnin yhteydessä veloituksetta. Uudistuneisiin tuotteisiimme ja niiden hintoihin voi tutustua suoraan kotisivuiltamme kunkin tuotekategorian sisältä seuraavasti:

 

 

Uudistuneet palvelut ovat päivittyneet olemassa oleville asiakkaille automaattisesti, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä palveluihinsa. Vanhoilla asiakkaillamme hinta säilyy vanhan hinnaston mukaisena voimassa olevan ja laskutetun kauden loppuun saakka. Uuden hinnoittelun mukainen lasku saapuu asiakkaalle siis vasta seuraavan kauden alkaessa, jolloin asiakkaamme voivat itse päättää haluavatko jatkaa palvelua sellaisenaan, vai esimerkiksi muuttaa pakettia suppeammaksi ottamalla yhteyttä asiakastukeemme.

 

Hostaan Oy tarjoaa jatkossakin erittäin korkealaatuisia, luotettavasti ja nopeasti toimivia palvelinratkaisuja kaikkiaan yli 2000 kotimaiselle asiakkaalle kilpailijoitaan edullisempaan hintaan. "Nopeat palvelimet, nopea tuki" on palvelulupauksemme myös jatkossa. Toivotamme kaikki asiakkaamme, jälleenmyyjämme sekä yhteistyökumppanimme menestymään kanssamme ja hyötymään tuottamastamme laadukkaasta lisäarvosta liiketoiminnassaan myös tulevaisuudessa.

 

Parhain terveisin,

 

Juha Kouvalainen

toimitusjohtaja, Hostaan Oy