Palvelinten päivityksiä

yöaikaan 2.9-17.9.2020

21.8.2020

Suoritamme kotimaisten palvelinasiakkaidemme palvelimilla päivitystöitä syyskuussa 2020 seuraavan aikataulun mukaisesti:

 

  • ke-to yönä 2.-3.9 palvelimella fi4.hostaan.fi 
  • ti-ke yönä 8.-9.9 palvelimella fi3.hostaan.fi 
  • ke-to yönä 9.-10.9 palvelimella fi2.hostaan.fi 
  • ti-ke yönä 15.-16.9 palvelimella fi1.hostaan.fi 
  • ke-to yönä 16.-17.9 (varalla) 


Päivitystöistä voi aiheutua yöllisen huoltoikkunan klo 23-07 välisenä aikana muutamasta kymmenestä minuutista pariin tuntiin kestävä huoltokatkos kotisivujenne ja sähköpostienne toiminnassa. Palvelintemme hallintapaneeli tai webmail-käyttöliittymät eivät ole välttämättä tavoitettavissa tuona aikana. Sähköpostiviestien kulussa saattaa ilmetä viiveitä, ja mainittuna aikana saapuvien sähköpostiviestin kulku saattaa viivästyä muutamilla tunneilla. 

(Mainituissa aikatauluissa saattaa myös ilmetä pieniä siirtymiä ja osa palvelimista saatetaan joutua päivittämään esimerkiksi mainittuna varapäivänä.) 

Päivitysten yhteydessä siirrymme käyttämään uusinta Plesk Obsidian -hallintapaneelia sekä uusinta PHP 7.4 -versiota. Lisäksi liuta muita uusia parannuksia ja ominaisuuksia on tulossa palveluumme päivitysten myötä ja niiden jälkeen, mukaanlukien asiakkaiden käytettävissä oleva ImunifyAV -haittaohjelmien skannaus- ja poistotyökalu sekä keinoälyllä toimivat, Smart Updates -toiminnolla varustetut SmartWP -webhotellit, joissa WordPress-päivitykset hoituvat jatkossa turvallisesti luotettavana automaationa. 

Pyydämme ystävällisesti kärsivällisyyttänne päivitysten jälkeen. Palvelussa saattaa ilmetä lyhyitä toimintakatkoksia ja yhteensopivuusongelmia seuraavina päivinä. Hallintapaneelin ja webmailin käyttöliittymän ulkoasut muuttuvat hieman uudistetuiksi ja osa tuotemukautuksista saattaa aluksi puuttua. Päivitykset ovat välttämättömiä tietoturvan ja ohjelmistoversioiden ylläpitämiseksi. 

Tarkistakaa käyttämienne sovellusten yhteensopivuus 
Pääsääntöisesti uusimmat WordPress-versiot toimivat ongelmitta käyttöön tulevan uuden PHP 7.4:n kanssa. Pyydämme asiakkaitamme kuitenkin tarkistamaan, että myös sivujenne lisäosat (pluginit) ja ulkoasupohjat (teemat) on päivitetty uusimpiin, PHP 7.4:n kanssa yhteensopiviin versioihin, jotta ongelmia sivujen toiminnassa ei aiheutuisi päivitysten jälkeen. 

Mikäli kotisivunne on toteuttanut erillinen suunnitelija, varmistakaa tarvittaessa häneltä, että sivustonne toimii myös PHP 7.4:n kanssa: 
https://www.php.net/manual/en/migration74.php 

Mikäli käytätte Plesk-hallintapaneelimme WordPress Toolkitin tai Sovellukset -osion kautta asennettuja ohjelmistoja, kannattaa päivittää sovellukset, lisäosat ja ulkoasupohjat uusimpiin hyvissä ajoin. Huom! Päivitystyöt tapahtuvat aina asiakkaan itsensä vastuulla ja ennen päivitystyöhön ryhtymistä suosittelemme ottamaan oman varmuuskopion hallintapaneelista: http://varmuuskopiointi.hostaan.fi 

Mahdollisissa yhteensopivuusongelmissa voimme myös tilapäisratkaisuna palauttaa päivityksen jälkeen vanhan PHP 7.3:n käyttöön asiakaskohtaisesti sitä erikseen pyydettäessä. 

Moderneja pilvipohjaisia palvelinratkaisuja
Hostaan Oy on tunnettu pilvipohjaisista, luotettavasti ja nopeasti toimivista High Availability -palvelinratkaisuista. Päivitysten ja uudistusten myötä siirrymme askeleen lähemmäs tulevaisuutta, jossa palvelinjärjestelmämme kykenee jatkossa tarjoamaan entistä monipuolisempia automatisoituja ratkaisuja erityisesti WordPress-sovellusten päivityksiin ja tietoturvaylläpitoon. Uusien Smart Updates- ja ImunifyAV -työkalujen lisäksi palveluvalikoimamme laajenee myöhemmin myös automaation avulla ylläpidetyille SmartVPS-virtuaalipalvelimilla, jotka soveltuvat erityisesti raskaille sivustoille ja verkkokaupoille. Lisäksi myös näiden tuotteidemme jälleenmyynti mahdollistetaan kotisivuja suunnitteleville sidosryhmillemme. 

Tiedotamme uusista tuotteistamme ja palvelu-uudistuksistamme myöhemmin kotisivuillamme.