Vikatilanne

fi5.hostaan.fi palvelimen Nginx:ssä - korjattu klo 10:20

07.1.2023

Palvelimella fi5.hostaan.fi ilmeni la 7.1.2023 aamun tunteina palvelimen toiminnan lamauttava Nginx-prosessin vikaantumisesta johtunut vikatilanne.

 

Vikatilanteen vuoksi palvelimelle www-sivujen toiminnassa ongelma, jonka seurauksena palvelimelle sijoitetut sivut eivät avautuneet eikä webmailiin muodostunut pääsyä. Sähköposti- tai muita datahäviöitä viasta ei kuitenkaan aiheutunut. Ongelman korjaustoimiin ryhtymistä viivästytti se, että vikatilanteen luonteesta johtuen valvontajärjestelmämme ei havainnut vikaa, minkä seurauksena vikapäivystyksemme sai tiedon ongelmasta vasta klo 10:15. Vikaa alettiin korjaamaan välittömästi sen havaitsemisesta ja vika saatiin korjattua klo 10:20 mennessä.

 

Nginx:n vikaantumiseen liittyvää juurisyytä kuitenkin vielä selvitetään ja pyrimme varmistamaan myöhemmin tehtävillä korjaustoimilla sen, että ongelma ei jatkossa toistuisi. Valvontajärjestelmämme havaitsee kyllä kaikki yleisimmät tunnetut vikatilanteet, mutta tähän liittyvän vikatyypin tunnistaminen vaatii vielä valvontajärjestelmäämme muutamia lisäyksiä. Pahoittelemme vilpittömästi asiakkaillemme viasta aiheutunutta haittaa.