Tiedotteet:

Poikkeava kuormitustilanne fi6-palvelimella

16.8.2021

Palvelimellamme fi6.hostaan.fi on ollut useampana päivänä kuormitustilanne, jolla on ollut viime päivien aikana negatiivinen vaikutus palvelimella sijaitsevien sivustojen nopeuteen ja myös hetkellisiä toimintakatkoksia palvelimen ylikuormittuessa. Ongelman syynä on yksittäisen asiakkaan erittäin suosituksi kasvanut verkkosivusto, johon on kohdistunut ennakoimattoman suuri määrä liikennettä ja massiivisia kävijäpiikkejä.

 

Henkilöstömme työskentelee kokoaikaisesti ongelman selvittämiseksi ja kuormituksen laskemiseksi tilapäisin toimin, kunnes saamme siirrettyä suositun sivuston omalle palvelimelleen.

 

Pilvipohjaiset jaetut palvelinjärjestelmämme on suunniteltu kantamaan erittäin isoa kuormaa, ilman että tästä aiheutuu havaittavaa häiriötä jaetun pilvipalvelimen muille asiakkaille. Valitettavasti kuitenkin tuhansien samanaikaisten kävijöiden lyhytaikaisissa rasituspiikeissä jaetun ympäristön teknologia tulee tässäkin vastaan ja kuormitus saattaa vaikuttaa negatiivisesti myös muiden asiakkaiden palveluiden toimintaan, kuten tässä tapauksessa on valitettavasti käynyt.

 

Pyrimme ratkaisemaan ongelman kuitenkin mahdollisimman pian kuntoon siten, että fi6-palvelimemme asiakkaiden erittäin hyvä palveluiden toimintanopeus saadaan varmistettua myös jatkossa. Pahoittelemme kuormitustilanteesta aiheutunutta ja mahdolisesti vielä lähipäivien kuluessa aiheutuvaa haittaa fi6-palvelimen asiakkaillemme.