Mikä on domain ja miten se varataan?

 

Verkkotunnus eli domain toimii kotisivujesi www-osoitteena ja sähköpostiosoitteesi loppuosa perustuu siihen. Verkkotunnuksen tulisi olla helposti muistettava ja kotisivujasi tai yrityksesi toimintaa hyvin kuvaava.

 

Verkkotunnus on luontevinta antaa rekisteröitäväksemme webhotellin avauksen yhteydessä, mutta vaihtoehtoisesti voit myös siirtää olemassa olevan verkkotunnuksen palveluumme - tai huolehtia rekisteröinnistä itse. Rekisteröimme domainit aina asiakkaan omiin nimiin, jolloin asiakas itse omistaa kauttamme rekisteröidyn verkkotunnuksen. Meiltä tilatut domainit maksat myös näppärästi samalla webhotellilaskulla, jolloin saat laskun vain yhdestä paikasta.

Paljonko domainit maksavat?

Tämä riippuu valitsemastasi domainpäätteestä. Edullisimmat domainpäätteet maksavat kauttamme vain 0,99€/kk! Fi-domainin hinta on 1,25€/kk. Katso domainhinnastomme tästä.

 

Huomaathan, että verkkotunnukset on rekisteröitävä kuitenkin aina vähintään vuodeksi kerrallaan. Tutustuthan myös .fi-päätteisten verkkotunnusten rekisteröintiin liittyviin erityisvaatimuksiin ennen tilauksesi tekemistä.

✅ Jos kyseessä on .fi-pääte, pyydä vanhalta palveluntarjoajaltasi välittäjän vaihtoavain. Hätätilassa saat tämän myös Traficomin asiakaspalvelusta (p. 0295 345 656, ark 9-15).

99

 €/kk

Domainit alk.

min 12 kk

Tee domainhaku tästä:

Tarkista tästä, onko haluamasi verkkotunnus vapaana rekisteröiväksi:

Verkkotunnuksen siirtäminen

Mikäli sinulla on jo verkkotunnus jonkun toisen palvelun kautta rekisteröitynä, myös tämän siirtäminen onnistuu webhotelliimme. Siirtoa varten tarvitset välittäjän vaihtoavaimen tai Auth-ID:n, jonka saat vanhalta palveluntarjoaltasi. Tehtyäsi meiltä siirtotilauksen, huolehdimme verkkotunnuksen siirtämisestä palveluumme - ja myös sen uusimisesta jatkossa.

Verkkotunnuksen hallinnointi itse/muualla

Mikäli haluat hallinnoida verkkotunnustasi itse tai valitsemallasi toisella palveluntarjoajalla, myös tämä onnistuu. Toisen palveluntarjoajan kautta rekisteröityä verkkotunnusta voi myös käyttää webhotelleissamme, vaikka sitä ei siirrettäisi hallinnoitavaksemme. Tilaa meiltä tällöin pelkkä webhotellipalvelu ja saat nimipalvelintiedot vaihdettavaksi verkkotunnukseen. Huomaathan, että tällöin verkkotunnuksen uusiminen jää itsesi tai toisen palveluntarjoajan tehtäväksi.

Hostaan Oy:ltä saat domainin rekisteröityä nopeasti, edullisesti ja luotettavasti. Olemme virallinen Fi-verkkotunnusvälittäjä. Lisäksi rekisteröimme myös muut domainpäätteet.

1

25

€/kk

min. 12 kk

oma domain helposti!

Rekisteröi

FI-domain

✅ Jos kyseessä on .com, .net, .org tai muu pääte, pyydä vanhaa palvelutarjoajaasi toimittamaan sinulle Auth-ID, poistamaan domainlukitus ja whois privacy ja hyväksymään siirtopyyntömme

✅ Muistathan, että kotisivujen siirtäminen ja sähköpostien uudelleenluonti jää itse tehtäväksesi, ellei toisin ole sovittu.

Verkkotunnuksen siirtoon ja nimipalvelinmuutoksiin tulee varata aikaa 1-7 vuorokautta. Teethän tilauksesi siis riittävän ajoissa ennen verkkotunnuksesi rekisteröintiajan lakkaamista.

Muistilista ennen domainin siirtoa:

0